HEEMKUNDIGE KRING

BR. CHRISTOFOOR

OUDENBOSCH

HEEMKUNDIGE KRING

BR. CHRISTOFOOR

OUDENBOSCH

 

TWEEDE WEBINAR "OUDENBOSCH VROEGER EN NU"

(29 december 2021)

Op woensdag 29 december 2021 presenteerde onze secretaris Cor van Oers het tweede webinar over de geschiedenis van Oudenbosch. Er waren die avond 149 deelnemers.

Aan de orde kwamen onder andere de geschiedenis van de Mariaschool en de huidige plannen voor hergebruik.

In een gesprek met Cor Koopmans en Paul Buys kwamen die plannen nog een keer voorbij. Hier kunt u dat gesprek terugzien.

 

Tijdens het seminar werd ook het Jaarboek 2021 van de Heemkundige Kring gepre-senteerd.

Een in het oog springend onderdeel van het jaarboek is het artikel dat Theo Hoebink schreef over het station van Oudenbosch, dat in 1854 gebouwd is. Het is daarmee het op één na oudste stationsgebouw van Neder-land. In een interview met Ineke Blaauwhoed geeft de auteur een korte toelichting op het hoe en waarom van zijn artikel.

 

 

 

 

 

Tenslotte was er aandacht voor Kees Raaymakers, de geboren en getogen Oudenbosschenaar die met fraaie schilderingen de binnenzijde van de Basiliek heeft versierd. Vooral de beschildering van de koepel roept veel bewondering op. Raaymakers woonde op de hoek van de St. Bernaertsstraat en de St. Annastraat. Sinds kort is Bernd Roks, burgemeester van Halderberge, eigenaar van dat pand. Onze voorzitter Jan Bedaf had een gesprek met de burgemeester. Door een technische storing konden wij dat gesprek tijdens het webinar niet laten zien, maar u kunt het hier alsnog bekijken.

Postadres:  Heemkundige Kring Br. Christofoor, Markt 30b, 4731 HP Oudenbosch.

vormgeving en onderhoud: Bernard den Braber

Bezoek ook onze facebook pagina.

Postadres:  Heemkundige Kring Br. Christofoor, Markt 30b, 4731 HP Oudenbosch.

vormgeving en onderhoud: Bernard den Braber

Bezoek ook onze pagina's op facebook en instagram